Wim Weerink – Wierden

 

De 52-jarige Wim Weerink uit Wierden is een hard werkende ondernemer in hart en nieren en is oprichter en eigenaar van een geweldig bedrijf dat ‘food en drinks’ op festivals, evenementen, bedrijfsfeesten, openingen etc, verzorgd. Ondanks alle zakelijke beslommeringen en de vele tientallen uren die hij dag en nacht (ook/juist tijdens het vliegseizoen wanneer de meeste en grootste festivals zijn geprogrammeerd !) aan zijn bedrijf en alles eromheen besteedt, is Wim ook nog 1 van de hardspelende marathon liefhebbers op voornamelijk de NPO middaglossingen uit Oost-Nederland. Hoe hij dat klaarspeelt?? Het antwoord luidt: vakmanschap gecombineerd met geweldig goede duiven!

Wim Weerink uit Wierden is een marathon speler die vaak in de top van de uitslag te vinden is. In 2016 werd hij met zeer constante prestaties Marathon kampioen van Afdeling 9 Oost Nederland. Wat hem dat jaar echter niet lukte was een 1e prijs winnen. Maar dat heeft hij in 2017 ruimschoots goedgemaakt, door direct op de eerste marathonvlucht van het seizoen vanuit Limoges toe te slaan en tegen 1.269 duiven (hij had tevens de snelste van het gehele concours tegen 3.455 duiven) de eerste prijs te winnen. Een geweldige prestatie en het lijntje dat voor de meeste en mooiste successen op het hok van Wim zorgt!

Wim is in de duivensport terecht gekomen via zijn opa en zijn neef Hennie Scholten. De eerste echte zware fondduiven kwamen van Jelle Jellema, toen nog woonachtig in Steggerda, en van de Combinatie Vertelman en zn uit Hoogkarspel. Het zijn heden ten dage nog steeds diezelfde duiven die niet alleen de basis hebben gevormd van zijn kolonie, maar die zeer succesvol steeds weer nieuwe generaties topduiven op de wereld zetten. Wim heeft de beschikking over een prachtig 10 meter lang vlieghok, waar ongeveer 90 vliegduiven huizen en hij beschikt over een kweekhok met 15 koppels.

Het hok van Wim Weeerink is opgebouwd met rechtstreekse Jellema duiven en een aantal Jellema duiven via duivenvrienden Jan Morsink en Jan Grootonk. De Jellema duiven komen uit de lijnen: ZOON ZWART GOUD, ZOON & DOCHTER ORION, INTEELT ZWART GOUD, volle zus van EVI, INTEELT SAFFIER, HAVIOK, JACKY. Daarnaast is Wim ook zeer succesvol met duiven van Comb. Vertelman, Winkens-Itteren, Hein van Gurp, G. Veerman, J. van Schaijk (Gebroeders Jacobs) uit Nes a/d Amstel en Wout van den Hoek uit Putten. Maar het staat buiten kijf dat de Jelle Jellema duiven een hele belangrijke stempel op de duivenkolonie van Wim Weerink drukken!

 

Een paar van Wim’s mooiste kampioenschappen van de afgelopen jaren:

1e onaangewezen provinciaal marathon kampioen afdeling 9 Oost Nederland

1e en 5e Provinciale asduif marathon

4e aangewezen provinciaal marathon kampioen afdeling 9 Oost Nederland

1e aangewezen VNCC

1e en 3e asduif fond VNCC

4e onaangewezen kampioen VNCC

1e kampioen generaal fond oude duiven VNCC

 

Wim Weerink is op iedere fondvlucht een van de uitgesproken kanshebbers, want hij behoort tot de absolute top in zijn regio en in de provincie, afdeling 9 Oost Nederland en de sector 3 Nationaal. In zijn mooie veiling op Pigeoncom biedt Wim kinderen aan van zijn allerbeste duiven. Een geweldige mogelijkheid om aan het “Fondgoud uit het Oosten” te komen van 1 van de allergrootste fondkampioenen uit die regio! Het betekent: ECHTE TOPKWALITEIT van een hardspelend hok !

 

Opmerking: het geslacht van de duiven wordt door Wim Weerink als correct beschouwd, maar is niet 100% gegarandeerd.

 

×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@pigeoncom.com

× Hulp nodig?