Nico van den Hurk – Oss

 

Nico van Hurk kreeg “Europese duivenfaam” door in 2017 de 1e Nationaal Narbonne en 1e Internationaal Narbonne jaarlingen te winnen! Maar we mogen niet vergeten dat Nico al sinds vele jaren tot de beste marathonliefhebbers in Brabant behoort: vele eerste prijzen in Brabant staan op zijn conto. Zijn huiskamer staat bomvol mooie aandenkens, het glimt en glinstert je tegemoet! Pas toen Nico zich specialiseerde op de Nationale Marathon-vluchten van de NPO en weer later, met nog veel meer succes, op de internationale ZLU-vluchten, kreeg Nico de terechte erkenning voor zijn steengoede prestaties. Nico is een echte liefhebber !! in de juiste zin van het woord. Een liefhebber van zijn duiven en zijn zo geliefde duivensport. Om met een relatief kleine accomodatie, waarop zeer weinig duiven gehuisvest zijn, zo hard te spelen getuigt van grote klasse. Nico heeft het in zijn vingers en zijn duiven zijn echte klasbakken !! De duiven van Nico van den Hurk zijn afkomstig van: Jan Theelen, Jeroen van Heumen, Arjan Beens & Anton van Oort (Gebr. Jacobs en Fam. Hendriks).

Sinds 2013, nadat Nico van de Hurk naar zijn huidige adres verhuisde, is hij winnaar van:

1 Internationaal Narbonne jaarlingen

1 Nationaal Narbonne ZLU

1 Nationaal Narbonne duivinnen ZLU

1 Nationaal Pau duivinnen ZLU

2 Nationaal Pau ZLU

2 Nationaal Pau duivinnen ZLU

4 Nationaal Pau ZLU

6 Nationaal St Vincent ZLU (dit jaar)

10 Nationaal St Vincent ZLU

 

In 2017, het jaar dat STERRE de 1ste Internationaal Narbonne wint, wint Nico ook de volgende kampioenschappen:

2 Nationaal Kampioen NPO Marathon

2 Nationaal Kampioen Top Pigeons Meerdaagse Fondspiegel

5 Grootmeester Spoor der Kampioenen

1e, 6e en 7e Asduif Marathon Afd Brabant NPO

15e Nationale Asduif ZLU

 

Maar ook op de zwaarste One Loft Races zijn Nico zijn duiven zeer succesvol! Met slechts een klein aantal inschrijvingen won hij:

8e Finale Bangkok

11e Finale Krakus

13e Finale Krakus

… en in 2017 in de finale van de OLR Krakus: 8e, 16e, 67e met een handjevol inschrijvingen van Nico !!

 

Veruit het meest prestigieuze resultaat met duivenbloed van Nico van de Hurk is in de zomer van 2019 tijdens de Taiwan Summer North Sea Races, de zwaarste wedstrijd ter wereld !!! Zijn STERRE – oorspronkelijk van Nico van de Hurk (na haar overwinning is ze verkocht aan PiPa / Batenburg – van de Merwe en is nu een van de top kweekduivinnen op het hok van Hugo!) is de grootmoeder van de 1e asduif van alle 6 wedvluchten over de zee in Taiwan! De extreem zware editie van 2019 was een keiharde strijd van de sterkste en dapperste duiven. Slechts 85 van meer dan 4.400 inzendingen streden in de finale om de hoofdprijzen. Wat wij daar in Europa van vinden doet niet veel terzake, want in Taiwan geniet deze Summer North Sea Race een enorm aanzien en de winnaar “kan bij wijze van spreken niet normaal meer over straat!”. De TW19-278759 (kleinzoon van STERRE) werd de ultieme winnaar van de 2019 competitie met een coëfficiënt dat nog nooit in meer dan 20 jaar is gezien!

Een andere prachtige referentie met duiven van Nico van den Hurk is de volgende: de “614” van Nico is de vader van de topper 14-3447982 (R. Ruijs) die de winnaar is van:

1 NPO St Vincent ’18

3 Nationaal St Vincent ’18

6 NPO St Vincent ’17

23 Nationaal St Vincent ’17

56 Nationaal Dax ’18

 

In zijn mooie veiling biedt Nico van den Hurk een zeer selecte groep duiven – gebaseerd op STERRE en haar familie! Het is een echte fijne veiling met knappe duiven van een zeer bescheiden topliefhebber die slechts een klein aantal duiven houdt, maar …. die heel hard vliegt op de extreem lange afstandsvluchten – de ZLU !!

Opmerking: Het geslacht van de aangeboden duiven wordt verondersteld correct te zijn door Nico van den Hurk, maar is niet 100% gegarandeerd.

 

 

×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@pigeoncom.com

× Hulp nodig?