M. & S. Kobal – Ajdovscina (Slovenie)

 

M & S Kobal is een combinatie die bestaat uit vader Stefan en zoon Mitja Kobal. Stefan was al duivenmelker in 1986, maar moest na een paar jaar zijn carrière als duivenmelker beëindigen omdat hij niet voldoende tijd had om goed voor zijn duiven te zorgen. In 2013 heeft Stefan de duivensport hervat samen met Mitja. Deze keer veel professioneler en met een duidelijke doelstelling: zo goed mogelijk worden. De eerste stap was om mooie, goede vlieg- en kweekhokken te bouwen en te investeren in de beste (zware) fond bloedlijnen ter wereld. Al heel snel leverde die aanpak hun een aantal TOP-resultaten op in Slovenië waar duivensport onder zeer zware omstandigheden wordt beoefend en waar het uiterste van de duiven wordt gevraagd. Grote hoge bergketens, veel bos en weinig water, enorme aantallen roofvogels onderweg en ’s zomers hoge temperaturen maken de thuisreis zwaar en gevaarlijk voor de duiven.

Vanwege vooral het zeer moeilijke terrein en de vaak zware (hete) weersomstandigheden in Slovenië, besloten Mitja en zijn vader Stefan Kobal te investeren in lijnen/hokken die vooral succesvol op Barcelona en de overige Internationale ochtendlossingen zijn! Op hun hok zit daarom inmiddels het allerbeste van Batenburg – van de Merwe en Jelle Jellema en voor de zware eendaagse fondvluchten: een aantal exclusieve “HARRY-duiven” van Jan Hooymans.

 

Batenburg-Van De Merwe

De naam Batenburg-van de Merwe en succes op de zware fond zijn al sinds Hugo Batenburg’s eerste interesse in de duivensport, decennia geleden, verbonden. Hugo is mede-eigenaar van (samen met PEC) de meest indrukwekkende marathonkolonie ter wereld. Meerdere Internationale Barcelona winnaars en kopduiven op de zwaarste internationale vlucht ter wereld huizen er op de hokken in Klaaswaal.

In de mooie kweekafdelingen op het hok van M. & S. Kobal Pigeons zitten meerdere kinderen uit de beste kwekers van Hugo Batenburg. Ze bezitten waarschijnlijk een van de best kwekende zonen van NEW LAUREAAT, die al de vader en grootvader is van veel winnaars en topduiven waaronder een 1e Nationaal en een 9e Nationaal in het Verenigd Koninkrijk (beide wedvluchten gingen voor een groot gedeelte over zee en door de bergen). Op de exclusieve kweekhokken van Stefan en Mitja zijn inmiddels een prachtige dochter van NEW LAUREAAT, bovenstaande zoon van NEW LAUREAAT, een zoon van THE SPECIAL ONE, een zoon van NEW REMY, een zoon van de BONTE NARBONNE, een zuster van NEW ACE (1ste Nationale ZLU Asduif WHZB 2018) van Batenburg – van de Merwe en nog veel meer kinderen uit de toppers van Batenburg-Van de Merwe gehuisvest. M. & S. Kobal Pigeons kunnen we inmiddels gerust het bijhuis van Hugo Batenburg in oost Europa noemen.

Jelle Jellema

Jelle Jellema is waarschijnlijk de beste fondliefhebber, niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld op dit moment. Binnen enkele jaren heeft hij enorm veel kopprijzen op internationaal niveau gewonnen, dankzij zijn uitstekende duiven welke voornamelijk hun basis vinden in de twee oorspronkelijke stamkoppels van Jelle. Zijn stamdoffer met de naam ZWART GOUD gekoppeld aan de o2 en het FONDKOPPEL (BERGERAC DOFFER x BLAUWE DAME). Alleen al in de laatste jaren won Jelle Jellema de 1e en 3e plaats Internationaal van Barcelona 2014 met een afstand van 1258 km tegen 21.169 duiven met zijn beroemde duivinnen: KLEINE JADE en SILVIE. In 2017 won zijn duivin SAAR de 2e Nationaal en 4e Internationaal Barcelona tegen 17.026 duiven. Maar Jellema heeft meerdere Barcelona toppers: o.a. ROOS, winnaar van de 3e Nationaal Barcelona in 2016, EVI die de 10e Nationaal Barcelona in 2016 won (en 9e Nationaal Perpignan in één seizoen!). In 2018 won Jellema de 8e Nationaal op Barcelona en het afgelopen seizoen wederom de 3e Nationaal, ditmaal met ROMY.
In het kweekhok van Mitja en Stefan zitten er kinderen uit de beste kwekers en bloedlijnen van Jelle, waaronder een rechtstreekse dochter van superkweker BLAUWE BENNO die ook de halfzus is van SAAR aan moederskant.

Jan Hooymans

M&S Kobal bezitten ook het beste van Jan Hooymans en zijn beroemde HARRY-lijn, waaronder een directe zoon van BEAUTY HARRY en verschillende kleinkinderen van HARRY zelf. Hooymans-duiven zijn wereldberoemd geworden door HARRY, die een van de beste eendaagse fondvliegers ooit in de geschiedenis in Nederland was. Hooymans-duiven zijn niet alleen bekend vanwege de uitstekende resultaten van HARRY, maar ook vanwege de resultaten die zijn behaald door nakomelingen van HARRY en het stamkoppel JONGE BLIKSEM x DIRKJE (ouders van HARRY) dat vele bijzonder goede duiven heeft voortgebracht. In slechts een paar jaar wonnen afstammelingen uit deze bloedlijn verschillende nationale topprijzen, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld en ook in wereldberoemde “eenhoks-wedstrijden”.

Mitja en Stefan bezitten een zeer exclusieve zoon van BEAUTY HARRY die zelf waarschijnlijk de best kwekende zoon van HARRY is. Maar M. & S. Kobal Pigeons heeft ook meerdere kleinkinderen van HARRY en van zijn beste broers en zussen.

 

Alle duiven in deze veiling zijn geboren in aparte kweekafdelingen in de kweekhokken van M & S Kobal, waardoor hun stambomen voor 100% gegarandeerd kunnen worden !!

 

Alle duiven in deze veiling verblijven al meer dan twee maanden in Zuiderwoude en verkeren in een blakende conditie!

 

Opmerking: het geslacht van de duiven wordt verondersteld correct te zijn volgens Mitja en Stefan, maar is niet 100% gegarandeerd. Nota bene: twee duiven in de veiling uit kinderen van NEW LAUREAAT zijn voorzien van een origineel DNA certificaat van GENDIKA B.V.

 

Meer info over M & S Kobal en hun duiven is te vinden op: https://www.mskobalpigeons.com/

 

×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@pigeoncom.com

× Hulp nodig?