Kweekcentrum de Walden

 

Kweekcentrum de Walden is opgericht door Henk Wiersma en zijn zonen Gerrit en Wessel uit Twijzelerheide in Friesland. Sinds de zeer succesvolle start van hun kweekcentrum hebben Henk, Gerrit en Wessel Wiersma zich volledig gericht op het kweken van topduiven …!

De basis van hun prachtige collectie kwekers is afkomstig van de allerbeste duivenliefhebbers in Nederland, Duitsland en België. De familie Wiersma is voortdurend op zoek naar de beste duiven en de eventuele nieuwe aanwinsten moeten niet alleen het allerbeste genenpakket hebben, maar ze moeten ook afkomstig zijn uit een familie van superpresterende duiven in meerdere generaties.

Na het overlijden van hun vader Henk Wiersma hebben Gerrit en Wessel Wiersma het kweekcentrum met veel succes en nog grotere ambities beheerd en verder uitgebouwd! De broers geloven dat de vele successen van de nakomelingen uit hun gerenommeerde kweekcentrum worden veroorzaakt door twee belangrijke componenten:

1) de topkwaliteit van hun kwekers

2) de kweekstrategie van KC de Walden, welke betekent dat er in hoofdzaak in lijnenteelt wordt gekweekt en niet te veel nauwe inteelt wordt toegepast mbt de jonge duiven voor hun      klantenkring

Deze strategie resulteert in vele referenties van liefhebbers die prima presteren met de jonge duiven van KC de Walden. Binnen een relatief korte tijd kunnen de nieuwe aanwinsten worden beoordeeld en geselecteerd op basis van behaalde resultaten. Het betekent in de praktijk dat Gerrit en Wessel een ruime en zeer tevreden vaste klantenkring hebben opgebouwd. Een andere grote pre m.b.t. het kweken in lijnenteelt is dat liefhebbers hun eigen duiven met veel succes kruisen met de duiven van KC de Walden; het lijkt redelijk eenvoudig om het prestatieniveau op eigen hok te verbeteren zodra de “De Walden-duiven” uw duiven van vers bloed en nieuwe impulsen voorzien. Leest u maar eens door de tientallen referenties op de website van Kweekcentrum de Walden.

 

Meerdere NPO-winnaars zijn inmiddels geboren op het KC de Walden kweekhok maar ook (kl)kinderen van hun duiven hebben NPO-vluchten en topresultaten gewonnen …!

 

In het kweekcentrum “KC de Walden” vindt u een excellente verzameling topkwekers rechtstreeks afkomstig van:
– Stefaan Lambrechts, BE
– Dirk v/d Bulck, BE
– Dirk & Louis van Dyck, BE
– Leo Heremans, BE
– Pieter Veenstra, NL
– Anton Ruitenberg, NL
– Appie Dunnink, NL
– W. en G. Elzinga, NL
– Thomas Wessels, DU
– Reinhard & Ina Muhl, DU


De duiven van KC de Walden komen allen uit de toplijnen en superduiven van de genoemde kampioenen, dat wil zeggen uit (de lijn van): Lincia, Kittel, Olympic Poot, vader/moeder Lincia, Harry, Mr. Blue, Dolce Vita, Di Caprio, Olympic Niels, De Jan, Platschijter, Kannibaal , Rambo, Wondere Dirk, Bliksem, Den 781.


Ga voor meer achtergrondinformatie over de excellente kweekduiven van KC de Walden naar hun website https://www.kcdewalden.nl/

De duiven die op deze veiling worden aangeboden, zijn zonder uitzondering allemaal zomerjongen en helemaal klaar voor de kweek. Ze verkeren in perfecte conditie en blakende gezondheid.

 

Opmerking: het geslacht van de duiven wordt door KC de Walden (Gerrit & Wessel Wiersma) als correct beschouwd, maar is niet 100% gegarandeerd.

×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@pigeoncom.com

× Hulp nodig?