Harry Hendriks – Vinkeveen – Mister Marseille !

 

Voor het grote publiek is Harry Hendriks 1 van de vele super presterende, maar relatief onbekende fondliefhebbers van Nederland. Harry woont in Vinkeveen, op de rand van de provincie Noord-Holland, het tegenwoordige zware fondmekka waar zo ongelooflijk veel topliefhebbers wonen die loeihard vliegen op de NPO middag- en ZLU ochtendlossingen! Een ding is wel 100% zeker: iedereen in Noord-Holland kent Harry van zijn geweldige resultaten uit het verleden, toen hij met zijn (inmiddels overleden) vader in combinatie vloog, en van het heden, nu Harry weer als vanouds presteert de laatste jaren! Harry is een liefhebber met niet heel veel duiven, hij beschikt weliswaar over “prettig veel meters hok”, maar nogmaals, heel veel duiven heeft deze topper niet! Harry observeert en is de man van de kleine korf. Daardoor is hij weliswaar kwetsbaar mbt de kampioenschappen over een lang fondseizoen, maar wanneer hij inkorft behoort hij altijd tot de favorieten op voorhand.

In de tijd dat Harry en zijn vader als Combinatie Hendriks op de uitslag stonden, waren hun duiven van de toenmalige kampioenskolonie Deurwaarder-Pronk afkomstig. Deze mannen hadden het allerbeste van de GEBROEDERS KUYPERS, ANDRIANUS VAN DER WEGEN en JEF VAN WANROY op hun hokken en Harry kocht er uit de allerbesten! Vooral de Kuypers x van Wanroy lijn was bijzonder succesvol bij de Combinatie Hendriks in die gouden tijd: 1990-2010. Enorm veel vroege duiven op de klep en een rits overwinningen en prestigieuze kampioenschappen werden als warme broodjes binnengehengeld. Harry en zijn pa waren vaste prik op de diverse fondpodia gedurende hele lange tijd! De allermooiste herinnering uit die tijd was het winnen van de titel “Keizergeneraal ochtend + middaglossing” in de Fondclub Noord-Holland. Toendertijd zeker (!) en nu wellicht nog (?) de allersterkste fondclub van Nederland met ruim 800 leden, waaronder heel veel kopstukken uit de vaderlandse fondgeschiedenis !! Maar aan het begin van het achter ons liggende decennium werd het steeds vaker een beetje vergane glorie in Vinkeveen en Harry besefte dat zijn mooie “oude soort” een opfrisbeurtje nodig had. Daarvoor klopte hij aan bij een aantal goede (duiven-)vrienden uit de regio: de mannen waar hij het meeste van te duchten had: de Combinatie Baas-Berg, Tim Hage, Combinatie Verweij – de Haan en de Gebroeders Jacobs. Allemaal kneiterhard presterende liefhebbers met duiven die 1 ding gemeen hebben: ze kletsen met grote regelmaat ’s avonds op de antenne van vluchten met afstanden van 950-1100km. Dat waren de duiven die Harry naarmate de jaren verstreken…en zijn mooie, oude “Kuypers-van der Wegen-van Wanroy soort” te vaak het nakijken gaven, zocht ! We hebben het geweten met z’n allen ! Vanaf het moment dat Harry “zijn 2.0 duiven” (oude soort gekruist met de 1000km knallers) ging spelen ging het weer als vanouds. Vanaf 2016 staat Harry weer regelmatig in de spotlights van de Fondclub, Fondunie 2000, Marathon Noord, ZLU.

Sinds zijn “herstart” in 2016 won Harry Hendriks o.a.:

1e Provinciaal ZLU Kampioen aangewezen Fondclub Noord-Holland (Pau, Agen, Barcelona, Marseille, St Vincent, Narbonne, Perpignan)

1e Criterium der Azen Marathon Noord (Barcelona, Marseille, Perpignan)

1e Supercup Marathon Noord (Barcelona, Marseille, Perpignan)

2e Pyreneencup Fondunie 2000 (Pau, Barcelona, Marseille, Perpignan)

3e Super League Fondunie 2000 (Pau, Barcelona, Marseille, Perpignan)

Ook heeft Harry Hendriks de 2e Beste Internationale Duivin op de PiPa ranking over alle Internationale vluchten “MISS LEEUWARDEN” op zijn hok !! (In de veiling biedt hij een kind van deze topduivin aan!!)

 

Beste resultaten in 2019:

1e Provinciaal Fondclub Noord-Holland MARSEILLE ZLU

1e Marathon Noord Marseille

1e Int.Provinciaal Fondunie 2000

16e Nationaal Marseille

 

2e Provinciaal Fondclub Noord-Holland NARBONNE ZLU

6e Int.Provinciaal Fondunie 2000 Narbonne

30e Nationaal Narbonne

 

2e Provinciaal Fondclub Noord-Holland ST VINCENT NPO

9e Nationaal s2 St Vincent

Beste Hokprestatie Nationaal s2 St Vincent

 

5e Provinciaal Fondclub Noord-Holland BERGERAC NPO

18e Nationaal s2 Bergerac

 

Opmerking: het geslacht van de duiven is door Harry Hendriks als correct beschouwd, maar is niet 100% gegarandeerd.

 

 

×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@pigeoncom.com

× Hulp nodig?