Benno Kastelein, Hengelo

 

Benno Kastelein: succesvolle ondernemer en succesvolle duivenliefhebber! Toen Benno nog een jonge jongen was, was hij al helemaal dol op duiven en als 7-jarige hield hij er een paar in een kartonnen doos in de achtertuin van zijn ouders. Tegenwoordig zijn er veel dingen veranderd, een superfijn hok met geweldige duiven maakte van hem een ​​succesvolle marathon duivenliefhebber die inmiddels heel veel heeft gewonnen! Twee nationale overwinningen in een paar jaar tijd en een hele reeks vroege prijzen staan er al op zijn CV.

Benno Kastelein draagt ​​veel bij aan onze geliefde hobby / sport! Niet alleen als een zeer ruimhartige en competitieve liefhebber, maar ook als voorzitter van de VNCC en als voorzitter van de sectie marathon. Hij wil niet alleen het beste voor zichzelf, maar hij wil ook heel graag het beste realiseren voor alle marathonliefhebbers!

Benno Kastelein is een persoonlijke ‘”duivenvriend” van velen van ons en van Jelle Jellema in het bijzonder met als logisch gevolg van die vriendschap dat zijn hokbestand uit een groot aantal hele knappe Jellema’s bestaat.

Het begon allemaal in 2003, toen hij zijn eerste twee duiven van Jelle Jellema kocht. De Jellema-duiven die hij toendertijd aanschafte hebben het hok van Benno Kastelein de afgelopen jaren een enorme boost gegeven en ook tegenwoordig zien we deze duiven regelmatig in de stambomen van heel wat winnaars verschijnen. Maar niet alleen in Hengelo: BLAUWE KASTELEIN (Comb. Niks), MISTER KASTELEIN (Dekker en zn) en de bekendste van allemaal BLAUWE BENNO (Jelle Jellema). Deze klasserijke duif is een van de beste kweekduiven op het Jellema hok en werd geboren in Hengelo. Maar het zijn niet alleen de Jellema-duiven die verantwoordelijk zijn voor de successen van Kastelein: duiven van Arjan Beens (Genemuiden), Harold Zwiers (Den Ham) en Herman Sabel (Hengelo) maken ook in meer of mindere mate de dienst uit op Benno’s hokken.

Benno Kastelein won veel, van de 1e Provinciaal Orange tot de 1e Nationaal Cahors tegen 12.917 duiven (met zijn bekende SILVERLADY). Deze 1e Nationale overwinning was duidelijk de “kers op de taart” voor deze superduivin, want hiervoor won SILVERLADY al een 17e NPO Aurillac en een 9e NPO Limoges. De winst van SILVERLADY was zeker het hoogtepunt van Benno Kastelein 1.0 In het streven om zijn collectie Jelle Jellema-duiven naar een steeds hoger niveau te tillen, heeft Benno Kastelein inmiddels een kwalitatief zeer hoogwaardig kweekhok opgebouwd. Met een solide basis van goede duiven die ervoor zullen zorgen dat nieuwe talenten regelmatig uit het ei kruipen.

Na zijn totale verkoop (vanwege verhuizing) pakte Benno zijn zoektocht naar goede duiven razendsnel op om meteen een ​​doorstart te kunnen maken op zijn nieuwe adres. Benno Kastelein 2.0 is pas 3 jaar geleden gestart: een nieuw huis, een nieuw hok met nieuwe uitdagingen! Zijn doel was om opnieuw te beginnen met een vnl op Jellema gebaseerde kolonie duiven. Zijn kweekhok bevat inmiddels het allerbeste van zijn vriend Jellema met o.a. kinderen van BLAUWE BENNO x ROMEE, ROMAN x RENA, NEW JADE 3 x SILVIA, INTEELT SAFFIER x MAUD, NEW JADE 1 x KLEIN KWEEKSTERTJE, ZOON ROMEE x DOCHTER SILVIE, ZOON MISS GIJSJE 430, zoon en dochter van SAAR, dochter van DIRKE, zoon van NEW WITBUIK x SILVIE, zonen van MARNIX & LIVAI (twee topkwekers bij Jan Grootoonk), kinderen van de BARCELONA DUIVIN en MR GIJS (Piet de Vogel) en kinderen van ZILVERPENNE, BRENDA en LATE BLAUWE (Cees Nijdeken) …: het is 100% zeker dat er nog veel vaker wat te vieren valt bij Benno Kastelein in de achtertuin.

 

Hoogtepunten van het seizoen 2018:

1.National S3 Periqueux tegen 7.308 duiven met POWER LADY

4.NPO Dax, 17.NPO Periqueux 2, 57.NPO Limoges met PRIMA DONNA (beste duif op het hok in 2018)

6.NPO Periqueux met IRON MAN (100% prijs, 4 op 4 als jaarling in 2018!)

 

SUPER REFERENTIES VAN BENNO KASTELEIN IN 2018!

3x 1e NPO Marathonvlucht bij Jan Grootoonk – Bant (moeder rechtstreeks B. Kastelein), Gerrit & Gaatze de Graaf (samenkweek met B. Kastelein) – Zwaagwesteinde en Benno Kastelein – Hengelo

2x 2e NPO Marathonvlucht bij Jan Grootoonk – Bant (moeder rechtstreeks B. Kastelein), Ton van Dusschoten – Hardenberg (vader rechtstreeks B. Kastelein)

 

Van alle hierboven genoemde Jellema kwekers (met stambomen om van te watertanden) en van de drie toppers op het vlieghok: POWER LADY, PRIMA DONNA en IRON MAN heeft Benno Kastelein een prachtige groep duiven geselecteerd voor zijn Pigeoncom-veiling. Het is een veiling waar we erg veel zin in hebben, want het is een genoegen om zulke mooie en getalenteerde duiven te mogen aanbieden !!

Opmerking: het geslacht van de duiven uit 2018 wordt door Benno Kastelein als correct beschouwd, maar niet 100% gegarandeerd.

 

 

Bekijk veiling