A.P. Overwater, Strijen

Een steengoeie liefhebber met fenomenale fondduiven! Al tientallen jaren draait A.P. Overwater kopduiven op de ene na de andere loeizware 1000km klassieker. Hij is in binnen- en buitenland bekend geworden door z’n enorm sterke “Turbodiesels van den Oudendijk”. Die bijnaam hebben z’n duiven niet zo maar gekregen, die bijnaam hebben z’n duiven verdiend…met hun fenomenale prestaties! Het zijn stuk voor stuk prachtig gebouwde, zacht gepluimde, echte “rassige” fondduiven die hun oorsprong vinden in twee oersterke duivenstammen van Peter van de Eijnden uit Deurne en Bas Batenburg uit Klaaswaal.

De laatste jaren is er een duif die er echt bovenuit steekt en dat is de NL12-1597833 alias DE BARCELONA TURBO die in 2016 de 118 Nat Barcelona en in 2017 de 57 Nat Barcelona wist te scoren. Op zijn eerste Barcelona in 2015 won hij al de 101 Nat Barcelona en het afgelopen seizoen finishte hij als 264e Nationaal op de Spaanse klassieker! Met zijn vier hele knappe Barcelona prijzen is hij 1e Gouden Barcelonaduif ZLU over de laatste 4 jaar geworden. Geen enkele duif deed het beter! Internationaal werd DE BARCELONA TURBO ook als beste Barcelona duif van de laatste 4 jaar afgevlagd!! DE BARCELONA TURBO vloog na Barcelona ook drie keer succesvol Perpignan en is op die vlucht 23e beste duif van Nederland bij de ZLU 15-17 geworden. Als jaarling vloog hij de pure kop op de middaglossing Bergerac met prijs 20 tegen 7.655 duiven in de Nationale sector 2. In 2014 vloog hij een knappe prijs op Agen oud en een late prijs op Narbonne. Deze exponent van de typische “Overwater-duif” werd in Strijen gekweekt uit een zoon van de SUPER AS van 2007 en een dochter van DE FERRARI van 2008 en dan spreken we over de oersterke basis van de stam van A.P. Overwater.

In 2017 won A.P. een aantal hele vroege ZLU prijzen Nationaal, waarvan de 3.Nationaal en 6.Internationaal gewonnen door DE VERASSING 061 op Narbonne het meest tot de verbeelding spreekt. Dit grote talent komt uit de oude stam van A.P. zelf nl, 844 VAN DE SUPER AS x DOCHTER KLEINE DURE gekoppeld aan een inteelt duivin naar de DEES van Leliaert.

De 844 VAN DE SUPER AS ontpopt zich overigens tot een superkweker van de eerste orde, want een volle zus van de 3.Nat Narbonne wint 24.NPO Agen S2 en 48.Nat Marseille ZLU in 2017, terwijl een andere dochter van deze nieuwe topkweker 37.Nat Agen ZLU 2017 tegen 5.935 duiven wint.

A.P. Overwater werd in 2017:

1ste Aangewezen ZLU Cup Interprovinciaal SNZH (Noord en Zuid-Holland)

1ste Keizer ZLU Cup SNZH van beide enorm sterke provincies op de ZLU

 

Maar in 2018 deed A.P. er nog een schep bovenop, want zijn duiven verkeerden in buitengewone vorm en waren echt super het afgelopen seizoen!

De absolute hoogtepunten waren:

1ste Nationaal Dax S2 met MISS TURBO DAX

1ste Nationale & 1ste Internationale Asduif Barcelona 4 jr met DE BARCELONA TURBO

 

Om de verervingskracht van de duiven van A.P. Overwater aan te tonen, zijn dit de drie mooiste recente referenties:

Ad Pegels Numansdorp, 1.Nat S2 Dax, snelste van alle sectoren (vader A.P. Overwater)

M.Vonk Hendriks Ido Ambacht, 1.Nat S2 Bergerac (moeder A.P. Overwater)

C.J. Wijntjes Oud Beijerland, 1.Nat S2 Cahors (lijn DURE INTEELT van A.P. Overwater)

Het is het beste bewijs dat zijn stam geweldig vererft en op heel veel hokken een beetje extra geeft. Voor iedereen is deze prachtige veiling van A.P. Overwater een uitgelezen mogelijkheid om het eigen kweekhok met een “wolkje verse melk in de koffie”, zoals de helaas overleden Marathon-icoon Antoon van der Wegen zo mooi kon vertellen, op te frissen, …succes is verzekerd met duiven uit de mooie, zwaar ingeteelde stam van A.P. Overwater. Ze kruisen geweldig met andere duiven van andere hokken!

 

Pigeoncom is heel trots om deze mooie veiling van A.P. Overwater te mogen organiseren en we zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aangeboden duiven! Er zitten een aantal geweldige duiven tussen, zoals:

een dochter van DE BARCELONA TURBO

een zoon van DE NIEUWE DURE

een dochter van MISS TURBO DAX

 

Opmerking: het geslacht van de duiven uit 2018 wordt door A.P. Overwater als correct beschouwd, maar niet 100% gegarandeerd.

 

 

×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@pigeoncom.com

× Hulp nodig?