Benno Kastelein – Hengelo

Benno Kastelein, succesvol ondernemer in de Horeca, bevlogen en betrokken bestuurder in de duivensport en zeer succesvol duivenliefhebber! Het begon lang geleden net als bij zovelen van ons. Benno was als kleine jongen van 7 jaar oud al gek op zijn duiven! Hij had een koppeltje in een kartonnen doos zitten in de achtertuin van zijn ouderlijk huis, welk hij liefdevol vertroetelde. Tegenwoordig is er wel iets veranderd t.o.v. de nostalgische herinneringen uit lang vervlogen tijden, want dezer dagen heeft de kampioen uit Hengelo een geweldig hok met fantastische duiven die hem een zeer succesvol duivenliefhebber maken! Twee nationale overwinningen in een paar jaar tijd en heel veel vroege constateringen worden staan er op zijn CV.

Het begon allemaal in 2003, toen Benno Kastelein zijn eerste duiven aanschafte bij Jelle Jellema. Die Jellema duiven van meer dan 15 jaar geleden, vind je nog steeds terug in de stambomen van een aantal hele succesvolle duiven bij Benno Kastelein. Maar niet alleen in Hengelo, want de BLAUWE KASTELEIN (Comb. Niks), MISTER KASTELEIN (Dekker & Zn) en een van de allerbesten: BLAUWE BENNO (Jelle Jellema) drukten ook op andere hokken een grote stempel!

Na zijn totale verkoop een paar jaar geleden begon Benno Kastelein op een nieuwe stek helemaal opnieuw. Hij vond een prachtige nieuwe plek om te wonen, liet een nieuw hok bouwen naar het voorbeeld van een “MVZ-hok” en enkele (van duivenvrienden) gekregen en gekweekte laatjes zorgden voor mooie, nieuwe uitdagingen! Zijn doel was om opnieuw te beginnen met een op Jellema duiven gebaseerd hok. Zijn huidige kweekhok bevat nu het beste van het beste van zijn vriend Jellema met o.a. kinderen uit diens BLAUWE BENNO x ROMEE, ROMAN x RENA, NEW JADE 3 x SILVIA, INTEELT SAFFIER x MAUD, NEW JADE 1 x KLEIN KWEEKSTERTJE, ZOON ROMEE x DOCHTER SILVIE, ZOON MISS GIJSJE 430, zoon en dochter van SAAR, dochter van DIRKE, zoon van NEW WITBUIK x SILVIE. Maar ook van andere liefhebbers kwamen er versterkingen uit hun allerbesten: kinderen van MARNIX & LIVAI (topkwekers bij Jan Grootoonk), dochter van de BARCELONA DUIVIN (Piet de Vogel), kind van het HOLLEMAN superkoppel en kinderen van ZILVERPENNE, BRENDA en LATE BLAUWE (Cees Nijdeken). Kostte wat kost wilde Benno binnen no time weer tot de top van (oost) Nederland behoren! Waar anderen er jaren overdoen, of nooit meer op niveau terugkomen, slaagde Bennno Kastelein erin om binnen afzienbare tijd te vliegen als nooit tevoren en binnen 3 jaar na de verhuizing had hij z’n tweede 1e Nationaal alweer te pakken! Fenomenaal! Het getuigt van een vakmanschap en geweldige duiven!

 

De hoogtepunten van ’18-’19:

1 Nationaal s3 Periqueux – Power Lady

2 & 3 Nationaal s3 St Vincent – Kleine Witpen & Power Lady

4 NPO Dax, 17 NPO Periqieux, 57 NPO Limoges – Prima Donna

6 Nationaal Periqueux, 7 Nationaal Perigueux – Iron Man

 

Referenties:

3x 1e NPO bij Jan Grootoonk – Bant (moeder rechtstreeks B. Kastelein), Gerrit & Gaatze de Graaf (samenkweek met B. Kastelein) – Zwaagwesteinde en Benno Kastelein – Hengelo

2x 2e NPO bij Jan Grootoonk – Bant (moeder rechtstreeks B. Kastelein), Ton van Dusschoten – Hardenberg (vader rechtstreeks B. Kastelein)

 

Benno Kastelein heeft een prachtige groep jonge duiven voor u geselecteerd uit zijn allerbeste kwekers en vliegers! Heel speciaal is het prachtige duivinnetje uit de KLEINE WITPEN, winnares van de 2e Nationaal Sint Vincent in 2019 !

 

Opmerking: het geslacht van de duiven is door Benno Kastelein als correct beschouwd, maar wordt niet 100% gegarandeerd.

 

×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@pigeoncom.com

× Hulp nodig?