Pigeoncom organiseert topveilingen van topduiven van topliefhebbers, totale verkopingen van tophokken of jongen gekweekt uit topduiven. Deze mogen niets mankeren en moeten in topconditie bij de klant arriveren!! Zowel de verkoper als Pigeoncom moet klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan; de koper moet blij zijn met zijn aanwinst.

Klant tevreden = verkoper tevreden = Pigeoncom tevreden

De kwaliteit en gezondheid van de duif is de verantwoordelijkheid van de verkoper. Zijn/haar reputatie staat op het spel en Pigeoncom vertrouwt erop dat de verkoper er alles aan doet om met topmateriaal in een perfecte conditie op zijn/haar veiling te komen.

Toch is er, om niets aan het toeval over te laten, een afleverprotocol opgesteld.

 1. De duiven blijven zo lang mogelijk, bij voorkeur tot “het midden van de veiling” (dwz het weekend tussen start en einde van uw veiling) bij de verkoper. Indien verkoper de duiven in uitzonderlijke gevallen eerder wil aanleveren bij Pigeoncom is dit alleen mogelijk na onderling overleg en akkoord van beide partijen. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen, wanneer sprake is van overmacht, is het mogelijk dat verkoper de duiven later dan het tussenweekend bij Pigeoncom aanlevert. Ook in dat geval geldt, na overleg en alleen bij akkoord van beide partijen. De duiven gedijen het best in hun eigen omgeving en milieu. Zeker (late) jonge duiven kunnen als gevolg van stressvolle omstandigheden, zoals vervoer en plotseling verblijf in een andere omgeving (tussen, of in de buurt van andere duiven) wat gaan kwakkelen en gezondheidsproblemen krijgen. Dat dient vanzelfsprekend zoveel mogelijk vermeden te worden.
 2. De verkoper gaat ermee akkoord om Pigeoncom, eventueel in samenwerking met Duivendirect, de logistieke afhandeling te laten verzorgen. Er zijn twee opties mbt het aanleveren van uw duiven bij Pigeoncom: a) de duiven worden door verkoper bij Pigeoncom zelf afgeleverd b) de duiven worden door Pigeoncom / Duivendirect tegen een vergoeding bij de verkoper opgehaald. Hierover vindt u in de algemene voorwaarden meer informatie.
 3. Betreffende punt 2a en 2b is het de uitdrukkelijke bedoeling dat de duiven in het tussenweekend (weekend tussen start en einde van uw veiling) bij Pigeoncom aanwezig zijn! Uw duiven zullen worden gecontroleerd op eventuele zichtbare gezondsheidsproblemen, er zal gecontroleerd worden of uw aangeboden duiven tegen PMV zijn ingeënt en er zal op dat moment een overdrachtsverklaring worden ondertekend door verkoper en Pigeoncom, waarin ruimte is voor eventuele op- of aanmerkingen betreffende bijvoorbeeld de gezondheid van een individuele duif bij overdracht.
 4. In het tussenweekend dienen de te veilen cq te verkopen duiven aanwezig te zijn op het adres van Pigeoncom logistiek, Liergouw 12, Schellingwoude.
 5. Alle (!) ter veiling of te koop aangeboden duiven die worden afgeleverd bij Pigeoncom dienen voor het Paramixovirus te zijn ingeënt. Er moet (!) een volledig ingevulde en ondertekende officiële entlijst worden ingeleverd (origineel of kopie), waarop alle ringnummers van de te veilen cq verkopen duiven staan. Deze komt in de administratie van Pigeoncom en wordt eventueel gebruikt voor de gezondheidsverklaringen die nodig zijn voor buitenlandse verzendingen.
 6. Verkoper dient bij aflevering ook een lijst met ringnummers van de te verkopen duiven in te leveren.
 7. De duiven worden door Pigeoncom bij aflevering individueel bekeken. Alle duiven krijgen een korte visiuele gezondheidscheck, er wordt gecheckt of stamkaart en eigendomsbewijs aanwezig zijn en er wordt gecontroleerd of het ringnummer op de entlijst staat. De duif wordt op de door de verkoper opgestelde lijst met ringnummers afgevinkt. Deze zelfde lijst wordt na afloop door de verkoper en de Pigeoncom geaccoordeerd.
 8. Bij aflevering wordt door beide partijen, verkoper en Pigeoncom, een document ondertekend dat de te veilen cq te verkopen duiven door verkoper zijn overgedragen aan Pigeoncom.
 9. Pigeoncom verwacht dat verkoper de duiven schoon van geel (aub na een geelkuurtje), wormen, cocs en ecto parasieten (endo ecto druppeltje) aflevert. Laat ze tijdig onderzoeken en behandel ze indien nodig! Het komt onze en uw goede naam ten goede!
 10. In geval van ernstige twijfel aan de gezondheid behoudt Pigeoncom zich ten alle tijde het recht voor de desbetreffende duif of duiven te weigeren.
 11. Zorg dat de duiven goed van bouw zijn en plaats aub geen duiven met duidelijk aantoonbare gebreken (hele open stuit, uit twee stukken, slechte pluim) in de veiling. Dat gaat ten koste van uw reputatie. Ook hier behouden wij ons het recht voor de duif te weigeren.
 12. Betreffende de leeftijd van de te veilen cq te verkopen duif adviseren wij niet met te jonge duiven in de veiling/verkoop te komen. De duif moet stabiel, enigszins uitgegroeid zijn en de kinderziekten hebben gehad. Vaak staat ze een lange reis te wachten. Advies leeftijd 3 maanden!
×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@pigeoncom.com

× Hulp nodig?